Adapazarı Meclisi’nde Azerbaycan’a Destek Vurgusu

Adapazarı Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Adapazarı Belediyesi Meclis Başkanvekili Mehmet Yılmaz başkanlığında toplandı. Salgın önlemleriyle Adapazarı Belediyesi Meclis Salonunda 8 maddelik gündemle toplanan mecliste, siyasi partilerin meclis üyelerince Azerbaycan’a destek mesajları verildi.

Adapazarı Meclisi Toplandı

Meclis toplantısını açan Meclis Başkanvekili AK Parti’li Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz, konuşmasının başında Azerbaycan’a destek mesajı verdi. Türkiye’nin kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Biz biriz, kardeşiz. Topraklarını savunan kardeş ülke Azerbaycan’ın yanındayız ve destekçisiyiz.” dedi. MHP’li Meclis Üyesi Erbay Kayatürk, İYİ Parti’li Meclis Üyesi Türker Ergül ve CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay meclis toplantısının başında gündem dışı konuşmalar yaptı. MHP’li Kayatürk, Azerbaycan Türkleri ile bir ve beraber olduklarının altını çizerek, “Bir yerde yara almak diğerinde de yara almak demektir. Allah Azerbaycan ordusunu muzaffer kılsın. Bu süreçte çok anlamlı bir duruş sergileyen siyasi otoriteye ve liderlerimize de sonsuz teşekkürler.” şeklinde konuştu.

Işıksu’ya İmar Teşekkürü

Sokak hayvanları ile ilgili TBMM’de çıkacak yasa ile ilgili de düşüncelerini aktaran Kayatürk, “Belediyelerimiz çok hassas çalışmalar yürütüyor, sokak canları için de hayvanseverlerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Bazen üzücü olaylara şahit oluyoruz, sokak hayvanları vatandaşlarımıza saldırabiliyor. Burada denge çok önemli. Ceza ve sorumluluğun daha dikkatli tespit edileceğine inanıyoruz.” dedi. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki imar çalışmaları için Başkan Işıksu’ya ve ekibine teşekkür ederek konuşmasını tamamlayan Kayatürk, “Kırsal mahallelerimizin merkezlerinde daha çok hizmet alımı için önemli çalışmalar yapılıyor. Takdirle karşılıyoruz. Bu gayret için de Başkanımız Sn. Mutlu Işıksu’ya, imar komisyonuna ve ilgili tüm teknik ekibe teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kentsel Dönüşümde Tüm Şehir Çalışmalı

Gündem dışı konuşmalarda söz alan İYİ Parti’li Meclis Üyesi Türker Ergül, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını kınadı ve Azerbaycan halkına destek mesajı verdi. Ergül, İYİ Parti olarak Sakarya’da yapıcı muhalefet sergilemek için çalıştıklarını da dile getirdi. Ergül’ün ardından konuşan CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay, deprem ve kentsel dönüşümle ilgili mesajlar verdi. Konuşmasına Azerbaycan’a destek mesajı ve ordusuna başarı temennisi ile başlayan Akbay, depremin bir gün yaşanacağını ve şehrin depreme hazırlıklı olması gerektiğini dile getirdi. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve ekibinin kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yaptığını bildiğini aktaran Akbay, “Kentsel dönüşüm sadece Adapazarı Belediyesi’nin çalışması ile başarılı olmaz. Tüm şehrin destek olması ve bu konuda çalışması gerekir. Ben kentsel dönüşüm şehrin merkezinden başlaması gerektiğini düşünüyorum. 1999 depremi zamanında doğan bir gencimiz şu an 21 yaşında ve depremin acıları hakkında çok fazla fikre sahip değil. Bu meseleyi ciddiye almalı ve oluşturmamız gereken çalışma grupları ile Adapazarı için hep birlikte çalışmalıyız.” şeklinde konuştu.

İkinci Oturum 16 Ekim Cuma

Gündem dışı konuşmaların ardından 8 maddelik meclis gündemine geçildi. 2 madde oy birliği, 3 madde oy çokluğu ile kabul edilirken, 1 madde hukuk, 2 madde ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Maddelerin oylanmasının ardından Meclise başkanlık eden Mehmet Yılmaz, konuşmalar ve Azerbaycan meselesine duyulan hassasiyet için teşekkür etti. Yılmaz, 16 Ekim Cuma saat 14.00’da meclisin ikinci oturumunun yapılacağını belirterek meclis toplantısının kapanışını gerçekleştirdi.

Son Haberler