‘Bakanlığın onaylaması halinde kentsel dönüşüme başlıyoruz’

Adapazarı Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen riskli binanın bulunduğu alanı inceleyen Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’nın en önemli önceliğinin kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı. Yüce, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanmasında son aşamaya geldiklerini, bakanlığın onay vermesiyle eyleme geçileceğinin altını çizdi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentsel dönüşümün Sakarya’nın en önemli önceliği olduğunu söyledi. Adapazarı Belediyesi’ni ziyaretinde Başkanvekili Behlül Bayrak, Başkan Yardımcıları Hilmi Kızılcık ve Yusuf Özden’le bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, Adapazarı Belediyesi’nin hemen yanında bulunan ve çeşitli kurum ve işletmelerin bulunduğu riskli yapının yıkımına ilişkin bilgiler alarak, Başkan Mutlu Işıksu’nun nezdinde tüm ekibini tebrik etti.

Cesaret ve kararlılıkla kentsel dönüşüm

Yıkımı gerçekleştirilen riskli yapının şehrin kentsel dönüşüm geleceğine örnek teşkil edeceğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Adapazarı Belediyemizi kentsel dönüşüm için attığı bu adım dolayısıyla kutluyorum. Kentsel dönüşüm Sakarya’nın en önemli gerçeği ve önceliğidir. Bu konuda cesaretle, titizlikle ve kararlılıkla hareket etmek, birlikte sorunun çözümü için adımlar atmak durumundayız. Gerek yerel yönetimlerimiz gerekse ilgili bakanlığımız iş birliği ile inşallah kentsel dönüşüm için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakanlık onayı sonrası başlayacak

Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’nın deprem gerçeğine karşı çalışmaların hızla başlamasının önemine değinerek, “Şehrimiz deprem kuşağında yer alıyor. 20-30 yıllık periyotlarla da depremler yaşadık. Bu bir afet. Belki önüne geçemiyoruz ancak alacağımız tedbirler, uygulayacağımız modeller ile depreme hazır bir şehir oluşturabiliriz. Bu konuda gereken adımları atmak için harekete geçtik. “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi ve Afet Riski Tespiti” için bir komisyon oluşturduk ve hazırlanan Strateji Belgesi tamamlanmak üzere. En kısa sürede bakanlığa sunacağız. Sonrasında bakanlığın onaylaması halinde kentsel dönüşüme başlıyoruz.”

Son Haberler