Başkan Babaoğlu Mecliste Merak Edilenleri Cevapladı

3 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan Başkan Turgut Babaoğlu, gündemdeki konuları cevaplayarak kamuoyunu bilgilendirdi.

KAFENİN TUVALETİ 24 SAAT AÇIK

Hendek Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu başkanlığında yapıldı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı Salonunda gerçekleşen meclis 3 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Gündem maddelerine geçilmeden önce mecliste soruları cevaplayan Başkan Turgut Babaoğlu, Atatürk Parkı için gündeme gelen tuvalet sorunuyla alakalı olarak, “ Atatürk Parkı içindeki kafenin tuvaletleri 24 saat açık. Vatandaşlarımız orayı diledikleri zaman kullanabilir. Yeni bir tuvalet inşa etmemizin anlamı yok. Yönlendirme tabelaları ile eksikliği tamamlayacağız” dedi.

SÜNNET ŞENLİKLERİ OLACAK

“Bisiklet yolları projemiz onaylandı. Firma tarafından çizimleri yapılıyor. Uygulama projesi ve ihale hazırlığımız var. Paylaşım yapacağız. Mecliste konuyla ilgili sunum yapacağız. Güreşlerle ilgili çok soru geliyor. Tarih kalmadığı için bu sene yapamayacağız. Ancak sünnet şenliklerini yapacağız. Detaylı açıklamaları da gelişme kaydedildikçe bilgilendirmelerimiz olacak. Güzel bir sünnet şenliği yapacağız.

DOĞALGAZ BEKLEYEN MAHALLELER

Yeşilyurt bölgesinde olan yüzde 10’luk imar gelişime engel oldu. Daha önce belde olan ve imar planı olan Yeşilyurt’un imarını normal seviyelere çekiyoruz.  Bir yere doğalgaz gelebilmesi için, yol açılması, elektrik gelebilmesi için imar ve plan çalışmaları bitmesi lazım. Yeşilköy, Kazımiye, Lütfiye Köşk, Servetiye mahallelerimizde sıkıntılar var. Bunları plan dahiline almak için çalışmalara başladık. 2023 yılında doğalgaz sözü verdiğimiz hemşerilerimize sözümüzü tutacağız. Hazırlıklarımız sürüyor.

OSB GİRİŞİNDE KOOPERATİFLERE YER

Organize Sanayi Bölgesi girişinde karayollarına ait bir arazi var. Satın alma durumu olursa kalıcı OSB’ye altyapı oluşturacak, lojistik anlamda kooperatiflerin parklandığı alan var. Karayollarından sonuç bekliyoruz. Karayollarından kiralama da yapabiliriz. Bu alan çok güzel bir yer. Planlarımız hazır.

YER SATIŞLARI

Yer satışları bizim sadece gelir elde etmek için yaptığımız bir şey değildi. Bu meclisten onay aldık. Muhtarlarımızla görüşülüp raporlar elde edildi. 800 parça yerden 270’inin satılacağı kanaatine varıldı. Kamunun faydasına olmayan yerlerdi. Zaten kullanılan bir çok yeri de yasal olarak vatandaşlarımıza sağladık. Yetki aldığımızın dışında gündemimiz yok.

DİKMEN TURİZM

Dikmen mahallemizde, Sayın Valimiz öncülüğünde yürüyen merdiven kurulacak. Valiliğimizin öncülüğünde yapılan bir iş. Yer tahsisleri yapıldı. Yamaç paraşütü, karavan parkla ilgili tahsisler yapıldı. Yeni sezonda yenilikler görülmeye başlayacak. Turizm alanında gelişmelere devam edecek.

GÜNDEM OYLANDI

Konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündemin birinci maddesi olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Yönetmeliği  ile gündemin ikinci maddesi olan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Yönetmeliği’nin değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 3’ncü ve son maddesi olan 2022 Mali yılı bütçesi gelir tarife cetvellerinin revize edilmesinin görüşülmesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Son Haberler