Boyun Fıtığı Operasyonu ile Sağlığına Kavuştu

Özel Medar Hastanesi Sakarya Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökalp Karaarslan, baş dönmesi, kulak çınlaması baş ağrısı şikâyeti ile Antalya’dan başvuran hastaya boyun fıtığı tedavisi uyguladı.
 
ANTALYA’DAN BAŞVURDU
Özel Medar Hastanesi Sakarya’ya Antalya’dan başvuran ciddi baş dönmesi kulaklarda çınlama hissi ve baş ağrısı mevcut olan hasta, Özel Medar Hastanesi Sakarya Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökalp Karaarslan’ın başarılı müdahalesi ile sağlığına kavuştu. Yapılan operasyon ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Karaarslan, “Hastamızda yaptığımız inceleme ve değerlendirmelerde çok ciddi c5-6 ve c6-7 extrude segmentli sol kola vuran extrude boyun fıtıkları mevcuttu. Hastada ciddi baş dönmesi kulaklarda çınlama hissi ve baş ağrısı mevcuttu. Hastanın fıtık bölgelerinin cerrahi olarak yaklaşım yapılacak bölgelerinde aşırı derecede Osteofit Formasyonları mevcuttu” dedi.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Hastaya yapılacak cerrahi müdahalenin riskli olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Karaarslan, “Bu osteofit formasyonları ön taraftan yapılacak cerrahi yaklaşım için engel oluşturduğu gibi riskte oluşturuyordu. Hasta cerrahiye alınarak önden yaklaşım uygulandı. Cerrahi uygulanan bölgelerdeki osteofitler temizlendi. C5-6 ve c6-7 diskektomi uygulandı. Ve mesafeler bıçaklı cage yerleştirildi. Hiç bir komplikasyon olmadan cerrahi tamamlandı. Cerrahiden sonra baş dönmesi koldaki ağrı ve kulak çınlamaları tamamen düzeldi” diye konuştu.

Son Haberler