Büyükşehir Zabıta’dan maske ve hijyen denetimi

Sakarya Büyükşehir Zabıta ekipleri şehir genelindeki işletme ve toplu taşıma araçlarında koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri denetledi. 302 adet işletmeyi ve 116 adet toplu taşıma aracını denetleyen ekipler kurallara uyanlara teşekkür ederken uymayanlara ise uyarılarda bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri şehir genelindeki işletme ve toplu taşıma araçlarında koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri denetledi. Düzenli olarak denetim yapan ekipler son olarak 127 adet restoran ve 175 adet kuaför olmak üzere toplam 302 işletmeyi, 116 adet toplu taşıma aracını koronavirüs tedbirleri kapsamında denetleyerek uyarılarda bulundu.

Kurallara uyanlara teşekkür edildi

Zabıta Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yerlerinde ve toplu taşımalarda denetimlerimize periyodik olarak devam ediyoruz. Son olarak toplam 302 tane işletmede denetim yapan ekiplerimiz sosyal mesafeyi koruma, el dezenfektanı kullanma ve hijyen gibi hususlarda denetimler gerçekleştirdi. Kurallara uyan işletmelere teşekkür eden ekiplerimiz kurallara uymayan ve eksiklikleri bulunan işletmelere ise gerekli uyarıları yaptı. Ekiplerimiz ayrıca 116 adet toplu taşıma aracını da denetledi. Maskeyle seyahat etmenin önemini sürücü ve yolculara anlatan ekiplerimiz kurallara riayet eden, hassasiyet gösteren yolcu ve şoförlere teşekkür etti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında işletmelerde ve toplu taşıma araçlarında alınan önlemleri düzenli olarak denetlemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Son Haberler