SET Projesiyle Öğrenciler Spor Yaparken Öğrenme İmkânı Bulacaklar

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Türkiye’de bir ilk olarak geliştirilen Sportif Eğitim Teknolojileri (SET) projesi kapsamında öğrenciler spor yaparken öğrendikleri konuları pekiştirme imkânı bulacaklar.

Özellikle salgın döneminde bilgisayar ve tablet kullanımı nedeniyle hareketsiz kalan öğrencilerin okula dönüşlerinde sadece beden eğitimi derslerinde değil, tüm derslerde spor yaparken öğrenmenin de yapılabileceği bir ürün geliştirildi.

KOSGEB destekli hazırlanan Sportif Eğitim Teknolojileri (SET) adı verilen projede geleneksel spor salonları interaktif bir öğrenme platformuna dönüştürülüyor. 5×3 metrelik duvarın dokunmatik hâle getirildiği projede her sınıf düzeyinde müfredata uygun hazırlanan sorular eğlenceli bir şekilde öğrencilerle buluşturuluyor.  

Sakarya Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Döker, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Cem Kırlangıçoğlu ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Sorumlusu İl MEM Müdür Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu öncülüğünde hazırlanan projenin tanıtım toplantısı prototip ürünün kurulduğu Hakkı Demir Ortaokulunda yapıldı.

Projeyle ilgili bilgilerin sunulduğu toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Salih Güvendi, Yüksel Hamzaoğlu, İl Spor Müdür Yardımcısı Yavuz Çangır, SAÜ Öğretim üyeleri ve okul yöneticileri katıldı. 

Proje yürütücüleri tanıtım toplantısında uygulamalı olarak yaptıkları bilgilendirmede hareketsiz olarak yetişen Z kuşağının, teknolojiden kopmadan hareket etmelerine imkân sağlayacak yeni projede dokunmatik duvara yansıtılacak MEB müfredatına uygun, kazanımlara dönük soruların öğrencilerin takımlar hâlinde yarışabileceği oyunlara dönüştürüldüğünü ifade ettiler. Böylelikle öğrencilerin hem öğrendikleri dersleri pekiştirme imkânı bulacakları hem de spor yapacakları bir platformun ortaya çıktığını kaydettiler. SET projesinin sadece beden eğitimi derslerinde değil, tüm derslerde spor yapan öğrenciler için geliştirildiğini anlattılar.

Öğrencilerin spor yapma etkinliklerinde en önemli motivasyon kaynağı olacak projede ilk etapta ortaokul 6.sınıf içeriklerine uygun 7 ders 1300 soru ve 6 zekâ beceri oyunu hazırlandığını aktaran proje yürütücüleri, diğer sınıflar ile ilgili içerik geliştirme çalışmalarının devam ettiğini tüm içeriklerle birlikte projenin 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başında hazır olacağını ifade ettiler.

Projeyi çok beğendiğini belirten İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, okullarımızdaki tasarım beceri atölyeleri ve spor salonlarında rahatlıkla kullanılabilecek uygulamayı geliştiren Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerine ve bu çalışmaya ders içeriği desteği sağlayan Ölçme Değerlendirme Merkezi öğretmenlerimize teşekkür ederek projenin Türkiye’de birçok alanda ilklere imza atan Sakarya’dan çıkmasından ayrıca büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Son Haberler