“Ekonominin DEVA’sını Sakarya’da anlattılar”

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı “Türkiye’nin ekonomik sorunlarına çözüm bulacak güçlü bir kadroya sahibiz, Genel Başkanımız Ali BABACAN ile birlikte bunu daha önce yaptık yine yaparız” dedi.

SAKARYA – DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Çanakçı, Birol Aydemir ve Burak Dalgın dün çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sakarya’ya geldi. Genç bir parti olmalarına rağmen sorunların çözümlerine yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çanakçı, “Türkiye’nin sorunlarına çözüm bulacak güçlü bir kadroya sahibiz, daha önce yaptık yine yaparız” dedi.

Heyet ilk olarak Premier Inn Otel’de Sakarya basınıyla buluştu. DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ve il yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, Türkiye siyasetine yeni bir dil, yeni bir tarz ve yeni bir yaklaşım getirmek için yola çıktıklarını söyledi.

SIKINTILI BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Ülkenin sıkıntılı dönemlerden geçtiğini, enflasyon ve hayat pahalılığının ciddi anlamda arttığını vurgulayan Çanakçı, döviz kurundaki artışın kontrol altına alınması gerektiğini kaydetti. Mevcut yönetim sistemiyle bunun imkansız olduğunu ve acilen kurumların rahat bırakılması ve tekrar normale dönülmesi için ortak aklın devreye alınması gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir de erken seçim tartışmaları ve ittifak konularına ilişkin yöneltilen soru üzerine, “İttifaklarda kiminle olmayacağımızı biliyoruz ama kiminle olacağımız konusunda karar vermedik. Kimle olmayacağız, Cumhur İttifakı ile olmayacağız, bu net. Kiminle olacağımızı yahut tek başımıza mı seçime gireceğimizi zaman gösterecek. Yeni kurulan bir partiyiz, önce topluma kendimizi bir anlatalım, kimliğinizi oluşturmadan doğrudan ittifaka girdiğiniz vakit kendi farkınızı anlatamazsınız. Zamanı gelince o konuda kararı partimiz verecektir.” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın ise partiyi kurma amaçlarının, Türkiye’yi sürekli geriye dönen yapıdan kurtarmak, meseleleri kökünden çözmek ve yarına dair konuları konuşabilmek olduğunu ifade etti.

SATSO’YU ZİYARET ETTİLER

Heyet daha sonra Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı ve Sektörel Politikalar Başkanı Birol Aydemir, partinin İl Başkanı Mehmet Erdoğan ve beraberindeki heyeti SATSO Hizmet Binasında ağırladılar.

Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “1917 yılında kurulan odamız 100 yılı aşkındır bu şehre hizmet ediyor. Şehrimiz ticaretin geçmişten beri yoğun olduğu beri üreten bir ildir. Hem tarımsal hem de sanayi anlamında üretiyor, dünyayla rekabet ediyoruz. İhracatçılar sırasında ilk 8 il arasındayız. Konum olarak çok uygun avantajlı bir bölgedeyiz ve yatırımlar da her geçen gün artmaya devam ediyor. Etkin kimliğimiz sayesinde ilimizin erkleriyle ortaklaşa bu şehri ilerletmeye, geliştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Meclis Başkanı Kuriş ise, SATSO’nun şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çekerek Sakarya’nın ve ülkenin kalkınmasında atılacak her adımda, üyelerimizin menfaati doğrultusunda işbirliği ile çalışmaya gayret ettiklerinin altını çizdi.

DEVA Partisi heyeti adına Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı yapmış olduğu konuşmada; “SATSO’da bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Parti olarak sadece problemleri ortaya koyan değil çözüm önerilerine yönelik çalışmalar da yapan bir partiyiz ve bu işleri yapacak güçlü bir kadroya sahibiz. Bu yüzden iş dünyası, finans dünyası gibi ekonomiyle ilgili tüm paydaşlarla ortak istişare ile bu krizden çıkabileceğimize inanıyoruz. Birçok ilde aktif haldeyiz. Politika, proje ve program geliştirmeye önem veriyoruz. Türkiye’nin sorunlarını çözen, vizyonunu, hedeflerini doğru belirleyen bir program hazırladık. 13 ayrı politika başkanımız var. Gerçekleri gören, dikkate alan, sorunların köküne odaklanan bir anlayışla birleştirici bir politikamız var. Siyaseti ilkeler ve değerler etrafında toplamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

UMURBEY VE STB ZİYARETLERİ

DEVA Partisi heyeti daha sonra Geyve’nin Umurbey Köyü’nü ziyaret ederek köy halkı ve üreticilerle bir araya geldi. Çiftçinin bu hükümetin yanlış tarım politikaları yüzünden kaderine terk edildiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir,  DEVA’nın tarım alanında da yetişmiş kadrolarıyla sorunları çözeceğini söyledi. DEVA Genel Başkan Yardımcıları, İl Başkanı Mehmet Erdoğan ve partililer daha sonra Sakarya Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. STB Başkanı Adem Sarı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan DEVA Partisi heyeti, ekonomi alanında görüş alışverişinde bulundu.

SESOB ZİYARETİ

DEVA Partisi Heyeti’nin bir sonraki durağı Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği oldu. Birliğe bağlı 45 oda başkanı katılımıyla bir toplantı gerçekleştiren heyet esnafın dertlerini dinledi. Ziyarette yaşanan ekonomik krizlerin ve pandeminin esnafa getirdiği yükler ve DEVA Partisi’nin çözüm önerileri konuşuldu.

SAKARYA ve TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SORUNLARI ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Çanakçı, Birol Aydemir ve Burak Dalgın son olarak Premier Inn Otel’de “Sakarya ve Türkiye Ekonomisinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlığıyla gerçekleşen toplantıda konuştu.Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda;

Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı; “Biz sadece eleştirmiyoruz, aynı zamanda çözüm önerilerimizi de anlatıyoruz” dedi. Tüm Türkiye’de politika başkanlarımız kendi alanları ile ilgili çözüm önerilerini anlatmak için halkla buluşuyor, umudumuzu kırmaya gerek yok birlikte başaracağız dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir; mevcut sistemin kendi başına bir kriz olduğunu istişare ve ortak akıl olmadan hiçbir ülkenin böyle bir sistemle ayakta kalmasının mümkün olmadığını belirtti. Aydemir, ülkenin bir çok alanda dünya sıralamasında sonlarda olduğunu ve ülke olarak büyük bir reform ile ancak hak ettiğimiz seviyelere ulaşabiliriz dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın; Türkiye’yi sürekli geriye dönen bu yapıdan kurtarmak, meseleleri kökünden çözmek ve yarına dair konuları konuşabilmek gerektiğini söyledi. Ülke olarak bir karar vermek noktasındayız yaşanabilir güzel bir ülkemi yoksa otoriterlik ile boğulan bir toplum mu?

Toplantıya katılanlar genel başkan yardımcılarına sorular yönelterek, DEVA Partisi’nin ekonomi politikalarıyla ilgili bilgi aldı.

Son Haberler