2021’de Adapazarı’nda Tempo Artacak

2021 yılının ilk meclis toplantısında Başkan Mutlu Işıksu, projelerin bir bölümünde gelinen aşamaları kaydetti, önemli mesajlar verdi. Başkan Işıksu, “2020, dayanışma içerisinde hep birlikte gayret ettiğimiz, zorlu dönemlerden geçtiğimiz bir yıl oldu. Ancak biz projelerimiz için azimle çalışmayı sürdürdük. 2021, dev projelerimize başladığımız, Adapazarı’mıza yakışır çalışmalara imza atmaya devam edeceğimiz, tempoyu yükselteceğimiz bir yıl olacak ve inşaallah Belediyemizden ve Adapazarı’mızdan söz ettirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Adapazarı Meclis Toplantısı

Adapazarı Belediyesi 2021 yılı Ocak ayı meclis toplantısı, salgın önlemleri eşliğinde Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun başkanlık ettiği, 10 maddelik gündemle toplanan meclis toplantısına, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Erol Aydın, İlçe Genel Sekreteri Ayla Eker, Gençlik Kolları Başkanı Efe Kuşdili ve Yardımcısı Talha Gürbüz ile MHP Adapazarı İlçe Başkan Yardımcısı Dursun Ali Çinili de katıldı.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Ahmet Başaran, meclis üyelerinin yeni yılını kutladı. Başaran, birlik ve beraberlikle zor süreçlerin atlatılacağına olan inancını paylaştı.

Esnafımızın Yanında Olmaya Gayret Ediyoruz

Mecliste konuşan Başkan Mutlu Işıksu, “Tüm dünyada olduğu gibi, bizler de zorlu bir yıl geçirdik. Salgın süreci hepimiz için bazı olumsuzlukları beraberinde getirdi. Devletimiz, Hükümetimiz ve Belediyelerimizle bir arada, koordineli ve özverili şekilde bu sürecin tüm olumsuzluklarını gidermeye çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Sağlık Bakanımızın vaka sayılarındaki düşüşü belirten açıklamalarıyla 2021’e daha ümitli bakıyoruz. Aşı sürecinin de tamamlanmasıyla, bu zor günleri geride bırakacağımıza inanıyoruz. Devletimiz ve hükümetimiz salgının başından bu yana gerek vatandaşlarımıza, gerek esnafımıza yönelik önemli destekler açıkladı. Bizler de bu birlikteliğin verdiği güçle, salgının ilk günlerinden bu yana esnafımıza destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda, dertleşmenin ve muhabbetin de değerini biliyor; salgın tedbirlerini elden bırakmadan esnaflarımızı sıkça ziyaret etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

ADA Pazar Güneşler’de Çalışma Başlıyor

Projelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Işıksu, “Tüm projelerimizi yakinen takip ediyor ve hayata geçmesi için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güneşler’de ADA PAZAR GÜNEŞLER Yerleşkesi için ihalemizi yaptık. İçerisinde pazar yeri, taziye evi, düğün salonu, etkinlik salonu ve çocuk oyun alanı olarak hizmet verecek 5 Bin metrekarelik sosyal alan için yer teslimini yaptık, çalışma da başlıyor inşaallah. 15 Temmuz Camili, Korucuk, Karaman ve Yenigün- Tepekum mahallelerimizin pazar yerleri ile ilgili tüm çalışmalarımızı da aralıksız olarak sürdürüyoruz. Burada gerçekleştireceğimiz projeleri de yakın zamanda sonuçlandıracağız.” dedi.

Millet Evleri ve Eğlence Merkezi

Millet Evleri Projeleri ile ilgili de konuşan Başkan Işıksu, “Alandüzü, Çamyolu, Taşkısığı ve Acıelmalık’ta hizmet verecek olan Cemiyet Alanları projelerimizi de hayata geçireceğimizin müjdesini veriyoruz. Hâlihazırda Dernekkırı ve Taşkısığı’nda sözünü verdiğimiz Millet Evleri projelerimizde önemli aşamalar kaydettik. Taşkısığı Millet Evi, hayırseverlerimizin yardımlarıyla tamamlanma aşamasına geldi. Projelerimiz arasında yer alan Eğlence Merkezi’ni de Ozanlar ile Şeker Mahallelerimiz mevkiinde Çevreyolunda hayata geçirmek istiyoruz. Yine Yenikent Bölgemizde Kreş olarak hizmet verecek tesiste de çalışmalarımız son aşamasında.” diye konuştu.

Mahallemi Güzelleştiriyorum 2021’de Devam Edecek

Mahallemi Güzelleştiriyorum çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu Işıksu, “Yenigün, Papuççular, Semerciler ve Yenidoğan Mahallelerimizdeki toplam 47 sokağımızı yeniliyoruz. 41 sokakta çalışmamız tamamlandı. Papuççular Mahallemizdeki Değirmenhan Sokak, Semerciler Mahallemizdeki Sait Faik Sokak ve çevre sokaklarında çalışmalarımız tamamlanma aşamasında. 2021 yılında bu çalışmaları ikiye katlayacağız. Projeye dâhil edeceğimiz mahalleleri de kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

Şehir Müzesi’nde Çalışma Başlıyor

Başkan Işıksu, “Türk Ticaret Bankası’nda Sayın Valimizin destekleriyle önemli bir aşama kaydettik. Kültür Varlıkları Bütçesinden 600 bin TL için Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Yakında burada restorasyon çalışmamızı başlatıyoruz.”

Meydan Projesi’ne Adım Adım

“Meydanda bulunan Halkbankası hissesi ile ilgili de meclisimizde sizlerden yetki alarak yaptığımız anlaşma neticesinde, Orhangazi Kültür Merkezimizdeki 480 metrekarelik arsa paylı bina ile meydanda proje alanımızda kalan 1040 metrekarelik hisseyi 2 milyon 655 bin TL ödeyerek takas etmiş oluyoruz. Meydan projemizle ilgili teknik altyapı çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Denetim Komisyonu Seçildi

Yılın ilk meclis toplantısının 10 maddelik gündeminde, 6 madde oy birliği, 1 madde oy çokluğu ile kabul edilirken, 1 madde İmar, 1 madde ise Hukuk Komisyonuna havale edildi. 10. maddede yer alan Denetim Komisyonu seçimi ise gizli oy ile gerçekleştirilirken, oylama sonucunda AK Partili Meclis Üyeleri Nilgün Akman, Evren Çakırsoy ve İbrahim Akçam, MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İr ve İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet Bıçkıcı Denetim Komisyonuna seçildi.

Bir sonraki meclis toplantısı 1 Şubat Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Son Haberler