Hendek tek yürek

Kan stoklarında meydana gelen azalmalar nedeniyle Hendek Belediyesi ve Kızılay işbirliğinde Hendek Belediyesi önünde düzenlenen kan bağışı kampanyasına ilçe protokolü ve Hendekliler yoğun ilgi gösterdi.

22.00’DE SONA ERİYOR 

Belediye önünde saat 11.00’de başlayan kan bağış kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kan bağışının saat 22.00’ye kadar devam edeceği açıklandı. Kan vermek isteyenlerin kısıtlamadan muaf olduğu açıklanırken, Cuma namazı sonra COVİD-19 tedbirleri kapsamında program düzenlendi. Programa Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Hendek Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaverdi Bahadır, Fatih Öztürk ve Hızır Çağrı Güngör, siyasi partilerin ilçe başkanları, kurum müdürleri, muhtarlar ve Kızılay yetkilileri katıldı.

HENDEK KIZILAYI

Kızılay Hendek Şube Koordinatörü Sami Bağdatlı, kan stoklarında yaşanan azalmaya dikkat çekerek, “Kızılay insan hayatına dokunan bir kurumdur. Kızılay Hendek Şubesi olarak bu görevi bedelsiz bu görevi üstlenmiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın zor günlerinde yardımında olmaktan onur duyuyorum. Belediyemiz, siyasilerimiz, muhtarlarımız burada hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

İLÇE SAĞLIK

Daha sonra söz alan Hendek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tekin Ulaş Karatepe ise,  “Pandemi döneminde Kızılay’a destek amacıyla bu kadar insanın bir arada olması çok mutluluk verici. Kızılay ülkemizin can damarı diyebileceğimiz kuruluşlardan bir tanesi. Kan bağışı hayat kurtarır, bu nedenle kan dostu bireylerin artmasını çok önemsiyoruz. Etkinliği düzenleyen Hendek Belediyesine, Kızılay Hendek Şubesine, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum ”dedi.

HENDEK BELEDİYESİ

Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır ise, “ Sizlere öncelikle Başkanımız Sayın Turgut Babaoğlu’nun selamlarını iletiyorum. Başkanımız önemli bir programı nedeniyle bugün burada sizlerle olamadı. Kan stoklarında yaşanan ciddi azalmayla ilgili olarak Kızılay’ın yaptığı uyarının ardından, kan bağış kampanyası düzenleme kararı aldık. Hendek kan bağışı noktasında her zaman bir adım önde olmuştur. Hendek halkı her zaman duyarlı davranarak yardım bekleyen vatandaşların yanında olmuştur. Hemşehrilerimize bu neden çok teşekkür ediyoruz. Kan bağışında bulunan protokole, belediye personellerimize ve tüm Hendek halkına teşekkür ediyorum. Ayrıca vatandaşlarımıza her nerede olursa olsunlar kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. ” ifadelerine yer verdi.

Son Haberler