Hendek’te Bir Sorun Daha Tarih Oldu

Hendek Belediyesi ekipleri, yüksek enerji nakil hatları nedeniyle alt yapı çalışması yapılamayan ve her yağmurda göle dönen Akova Mahallesi 5014 nolu sokaktaki yağmur suyu sorununu zorlu ve hassas bir çalışmayla çözdü. Mahalle Muhtarı Kaya teşekkür ederken, Başkan Babaoğlu ise, ‘Alt yapı yatırımlarıyla yağmur suyunu çile olmaktan çıkarıyor, yerin altına altın gibi yatırım yapıyoruz” dedi.

LİSENİN YANI

Hendek Belediyesi ekipleri mahallelerin kronikleşmiş sorunlarına kalıcı çözümler getirmeye devam ediyor. Ekipler bu kapsamda Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu yer olan Akova Mahallesi 5014 nolu sokakta büyük bir sorunu daha tarihe gömdü.  Yüksek enerji nakil hatları nedeniyle alt yapı çalışması yapılamayan ve her yağmurda göle dönen sokakta zorlu ve hassas bir alt yapı çalışması yapıldı. Yağmur suyu hattı inşa edilen bölgede yerin altından çok yüksek voltajlı yaklaşık 30 adet kablonun geçtiği ifade edilirken, çok zorlu olan bu çalışmanın sorunsuz tamamlandığı duyuruldu. Alt yapının tamamlanmasının ardından ızgara montajları yapıldı ve sorun tamamen ortadan kalkmış oldu. Mahalle de kısa sürede üst yapı çalışması yapılacağı bildirildi.

MUHTAR KAYA: TEŞEKKÜR ETTİ

Akova Mahallesi 5014’nolu altyapının büyük sorun olduğuna dikkat çeken Akova Mahalle Muhtarı Ramazan Kaya, “ Bu alanda yerin altından geçen Yeşilyurt, Hendek Merkez, Çamsan Fabrikası ve Organize Sanayi Bölgesini (OSB) besleyen SEDAŞ’ın özel elektrik hatları var. Defalarca istememize rağmen bir sonuç alamamıştık. Nihayet sonuç alabildik ve altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Çok şükür mahallemizi rahatlatmış olduk. Üst yapı çalışmalarının da tamamlanmasının ardından mahallemizdeki sorunları tam anlamıyla gidermiş olacağız. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ALT YAPI GÜÇLENİYOR, ÜST YAPI GÜZELLEŞİYOR

Ekiplerin var gücüyle tüm mahallelerde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise, “ Her gün bir mahallede, bir sokakta; nerede ne sorun varsa bu sorunları bertaraf ediyoruz. Alt yapıda yaptığımız yatırımlarımızla yağmur suyunu çile olmaktan çıkarıyor, yerin altına altın gibi yatırımlar inşa ediyoruz. Alt yapıyı güçlendiriyor, üst yapıyı tüm mahallelerimizde modern bir hale getiriyoruz. Emin olun tüm ekiplerim her gün sahada, sokakta vatandaşlarımız için görevinin başında” dedi.

HASSAS VE TİTİZ ÇALIŞMALAR

Babaoğlu, “ Akova mahallesi 5014’nolu sokaktaki çalışma zor olmasına rağmen ekiplerimizin dikkatli ve titiz çalışmalar neticesinde tamamlandı. Her yağmur yağdığında sular altında kalan bir sokaktı burası. Ayrıca yanında bir lisemiz vardı. Ekiplerimiz hassas davranarak kısa sürede bir zoru başardı ve alt yapıyı bu sokakta tamamlandı. Mahallelerimiz her şeyin en iyisini ve en güzelini hak ediyor. Üst yapıyı da yenileyerek, Hendek’imin tüm sokaklarını sırasıyla modern ve güzel bir hale getireceğiz” diye konuştu. 

Son Haberler