İmam Hatip Lisesi binası kaba inşaatında sona gelindi

Büyükşehir Belediyesi’nin inşasını hayırseverlerin de desteğiyle sürdürdüğü İmam Hatip Lisesi’nin yapımında ciddi bir aşamaya gelindi. Bina iç dekorasyonu devam ederken, dış cephede geleneksel ve modern bir uygulama yapıldı. Başkan Yüce, “Ülkelerde gelişimin ve başarının birinci faktörü olan eğitimde şehrimize en güçlü desteği sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin inşasını hayırseverlerin destekleriyle sürdürdüğü 48 derslikli yeni İmam Hatip Lisesi’nde çalışmalar hızlandı. Çark Caddesi üzerindeki lise binasında kaba inşaatında sona gelindi. Şehrin yeni eğitim külliyesi olacak projede çelik çatı montaj çalışmalarına devam edilirken iç ve dış cephede işlemler başladı. Başkan Ekrem Yüce’nin talimatlarıyla tamamen deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılan lise tamamlandığında şehrin geleneksel ve modern mimarisinin izlerini taşıyacak.

Hızla yükseliyor

Geleceğin Türkiye’sine güçlü nesiller yetiştirecek yeni İmam Hatip Lisesi’nin inşaatında dış cephe uygulamasına başlandı. Geleneksel tuğla uygulaması, binanın görüntüsüne önemli bir görsellik kattı. Binanın ince işçiliklerinde ise hummalı bir çalışma yapılıyor. İç cephede şap imalatına başlanırken dış cephe yalıtım ve desenli taş uygulamaları sürüyor.  Çelik çatı montajına başlanan modern lise binası önüne ayrıca bir basketbol sahası inşa ediliyor.

“2023’te hizmete almak istiyoruz”

Yükselen yeni eğitim külliyesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, ““Ülkelerde gelişimin ve başarının birinci faktörü olan eğitimde şehrimize en güçlü desteği sunmaya çalışıyoruz. Çok şükür binamızın kaba inşaatını bitirdik. İnce işçiliklerde hızla başladık. Tamamen deprem yönetmeliğine uygun 48 derslikli yeni İmam Hatip Lisemizi inşallah 2023 yılı içerisinde hizmete almış olacağız. Dünyada söz sahibi güçlü Türkiye’nin inşası için eğitimin üzerinde hassasiyetle çalışmalıyız. Binamız bittiğinde geleneksel ve modern mimarinin izlerini taşıyacak. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

 

Son Haberler