Karasakal; ‘APEK’e yakışır bir kompleks kuracağız’

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi olağan genel kurulu gerçekleşti. Sebahattin Karasakal ve yönetim kurulu üyeleri kooperatif ortaklarının oylarıyla güven tazeledi.

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi 72 yıllık tarihine yakışır bir kongre yaptı. Serdivan’da bulunan Serdivan Spor Salonu’nda gerçekleşen kongreye Sebahattin Karasakal ve arkadaşlarının hazırladığı tek listeyle gidildi. APEK ortakları istikrardan yana tavır koyarak Sebahattin Karasakal ve arkadaşlarını yeniden seçti. 18 mağazası, 53 çalışanı ve 53 bin 464 ortağı bulunan APEK kongresi, tek listeli olmasına rağmen katılım hayli yüksekti.

YOĞUN KATILIM

Tek listeyle gidilen kongreye kooperatif ortakları yoğun ilgi gösterirken protokol üyeleride kongre salonunda yerlerini aldı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MHP Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar STK Temsilcileri ve kooperatif ortakları katıldı.

“ÇİFTÇİMİZE DESTEK OLUYORUZ”

Kongrede konuşma yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Sayıyı öğrenince çok şaşırdım. 54 bin üye Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri. Bende pancar ekiciliğinden gelen bir kardeşinizim. Pancar ekicilerinin çok büyük çileleri vardı. Çok şükür şimdi o günleri geride bıraktık. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı ürünler yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Biz 5 bin dekar alan üzerinde sizler için tarım yapıyoruz. Şehir ekonomimizde tarım önemli bir rol oynamaktadır. Sera A.Ş ve UTÇEM ile çiftçilerimize destek oluyoruz. Bu ve bunlar gibi birçok proje ile tarım potansiyelimizi artırıyoruz. Bir ülke tarımsal faaliyetlerde gelişmemişse o ülke gelişmiş sayılmaz. Toprak demek tevazu demek toprak demek bereket demektir” ifadelerini kullandı.

“EKİLMEDİK ARAZİ KALMASIN”

MHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya milletvekili M. Levent Bülbül, “Bugün burada sizlerle beraber olmak son derece büyük bir mutluluk, bölgemizde ve dünyaya kartların yeniden karıldığı bir dönemden geçiyoruz. Allah’ın izniyle süreçlerin içinden sizlerin gayreti ile çıkacağız. Ekilmedik bir karış arazı kalmasın. İnşallah bu süreçlerden başı dik bir şekilde çıkacağız. Vatandaşımızı bu sıkıntılarına enflasyona ve hayat pahalılığa ezdirmeyeceğiz. Allah Türkiye’nin ve Türk milletinin yardımcısı olsun. Kongremizin hayırlı olmasını yeni seçilecek yönetimin başarılı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

KAMPANYALARIMIZ DEVAM EDECEK

Sakarya Spor Salonu’nda gerçekleşen kongrede kooperatif ortaklarına hitaben selamlama konuşması yapan Başkan Sebahattin Karasakal “Kooperatifimiz ortaklarının her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını en kaliteli ve en hızlı şekilde temin etmekte ve ortaklarının hizmetine sunmaktadır. Her yıl düzenli olarak yaptığımız gübre, mısır tohumu kampanyası, kurban vadeli yem kampanyaları, sulama ekipmanlarında peşin fiyatına yılsonu ödeme kampanyası gibi birçok kampanyayı sıklıkla gerçekleştirmeye devam edeceğiz”

11 SATIŞ MAĞAZASI KAZANDIRDIK

Bolu, Mudurnu, Kandıra ve Kaynarca bölgelerinde sözleşmeli buğday ve arpa tohumlukları ürettiklerini belirten Başkan Karasakal “Kooperatifimiz 2021 yılında ortaklarımıza 176 milyon liralık hizmet götürmeyi başardı. Yatırım yapmaya, ortaklarımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz. Kooperatifimiz kısa süre önce inşaatı biten PANKOBİRLİK tarihinin ilk mağazası olan Bolu Satış Mağazasını da bildiğiniz üzere yeni yerinde hizmete açtı.  Çok şükür bugüne kadar kooperatifimize 11 satış mağazası kazandırdık” dedi.

APEK’E YAKIŞIR KOMPLEKS

Tekeler Mahallesinde Ticaret Borsasının yanında 10.400 metrekare alanda İçinde akaryakıt istasyonu bulunan araziyi 2015 yılında satın aldık. Buranın imar tadilatlarını ve projelendirilmesini bitirdik. En kısa zaman içerisinde ihalesini de yapacağız. Buraya kooperatifimizin genel merkezini ve içerisinde büyük bir tarım market, depo ve akaryakıt istasyonu olan APEK’e yakışır bir kompleks kuracağız. Yaptıklarımız ve yapılacak hizmetleri sizlerden aldığımız güç ile gerçekleştirdiğimizin bir kere altını çizmek istiyorum” dedi

ÇİFTÇİYE DESTEK ARTMALI

Göreve geldikleri günden bu yana kurumlarla iyi ilişkiler içerisinde olduklarına vurgu yapan Başkan Karasakal “Kurumlar arası iş birliğine çok önem veriyoruz. Pandemi, ekonomik daralma derken patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı ham madde ve çiftçimizin maliyetlerini maalesef çok artırdı. Hükümet temsilcilerinin gerek yerel gerekse Ankara’da yaptığımız görüşmelerle çiftçimize yapılan destekleme miktarının artırılmasını talep ettik. Buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum ki toprağa muhtacız. Her fırsatta vurguladığımız çiftçi üretmezse hepimiz açız. Çiftçinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve desteklerin artırılması çağrısını bir kez daha yineliyorum” dedi

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

ASİL ÜYELER; Sebahattin Karasakal, Recep Şevket Kökçü, Cevdet Sağlık, Ferda Özten, İsa Yenioğlu,

YEDEK ÜYELER; Metin Sarı, Yusuf Karaarslan, Namık Turgut, Mustafa Türk, Tuncay Akyıldız

DENETİM KURULU ÜYELERİ

ASİL ÜYELER; Nedim Demirbaş, Mesut Kılıç, Şükrü Bölükbaşı

YEDEK ÜYELER; Avni Pamuk, Şükrü Acar, Ziya Aydoğan

Son Haberler