Mehmet Erdoğan esnaf ziyaretinde şikayetleri ve talepleri dinledi

DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan esnaf ziyaretinde şikayetleri ve talepleri dinledi.
 
“PAZAR YERİNDE YANGIN VAR”
DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan semt pazarı esnafı ve pazarda vatandaşlarla bir araya geldiği anlarda şikayet ve talepleri dinledi. DEVA Partisi Erenler Belediye Başkan adayı Sedat Aslanboğa ve ekibinin de eşlik ettiği ziyaretlerde, Erdoğan, vatandaşın pahalılıktan ve enflasyondan şikayet ettiğini, pazarda bile artık eskisi gibi uygun fiyatlı sebze meyve bulamamaktan,  emeklinin, asgari ücretlinin tüm dar gelirlilerin  pahalılıktan, geçim derdinden, şikayetçi olduğunu, belirterek, “Pazar yerinde de yangın var.” dedi.
 
“BU KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMEK İÇİN YEREL SEÇİM ÖNEMLİ FIRSATTIR”
Erdoğan açıklamasının devamında;  “Vatandaş mutfaktaki yangından, çarşı pazardaki pahalılıktan bıkmış, hatta bezmiş durumda. Her gün herşeye gelen zamlardan, etiketlerin fiyat artışları ile dur durak bilmeden değişmesine çok tepkili. Ay sonunu getirmek için kara kara düşünmekten, günü kurtarmanın derdine düşmekten, yarınlar için ve  çocuklarının geleceği için kaygılanmaktan yorgun ve bezgin. Anneler, babalar çocuklarını daha iyi besleyecek gıdayı sofraya, masaya, beslenme çantasına koyamadığı, çarşıdan pazardan istediğini yeteri kadar veya hiç alamadığı için üzgün ve kederli.”
 
“CUMHURİYETİN 100.NCÜ YILINDA ÜLKENİN GELDİĞİ DURUM BU OLMAMALIYDI”
“Gençler büyük oranda kurtuluşu yurt dışında görüyor. İşsizlerin umudu sönmüş. Esnaf ayakta kalma mücadelesi veriyor. İktidara simit çay hesabı yaparak gelen hükümet ve kadroları artık bunu unutmuş ve milletin içinde olduğu koşullara yabancılaşmıştır. Hırpalanan kurumlarda liyakatsiz yöneticiler ve verimsiz çalışmaların milletimize maliyeti çok yüksektir. Borç batağına sokulan ülkemiz ve milletimizin,  Cumhuriyetin 100.ncü yılında getirildiği durum bu olmamalıydı.  Halkımızın içine itildiği yoksulluk çukurunda verdiği mücadele, itildiği umutsuzluk ve kaygıları, yerlerde sürünen moral ve motivasyonu,  iç açıcı değildir. Buna neden olan Hükümete vatandaşlarımızın bir uyarıda bulunması, bu kötü gidişe dur demesi için yerel seçimler önemli bir fırsattır.” ifadelerini kullandı.
 
“VATANDAŞLARIMIZ BELEDİYE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK”
Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Erdoğan, seçim çalışmalarına  hız verirken, saha da Belediye hizmetleriyle de ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, “Vatandaşa değer veren, sorunlarına samimiyetle çözüm arayan, gayretli, çalışkan dürüst, vatandaşlarımızın da yönetimde söz sahibi olacağı, yeni bir belediyecilik anlayışı ile görev yapmaya adayız. Sakarya’yı marka şehir yapmaya adayız. Siyasetteki varlık gayemiz, birilerine imtiyaz sağlamak, menfaat devşirmek, birilerini makam, mevki sahibi yapmak değildir.”
 
 “VATANDAŞ SAYGI, İLGİ VE GÜLER YÜZ BEKLİYOR”
Bizim öncelikli vazifemiz halkımıza, ülkemize, insanımıza Sakarya’ya, hizmet etmektir. Artık günümüzde, vatandaşlarımız belediyelerden sadece rutin işlerinin, bürokratik işlemlerinin, görülmesini değil, kendisine kıymet verilmesini, saygı duyulmasını, güler yüz gösterilmesini de bekliyor. Vergisini veren ve şehri sahiplenen, hemşehrilerimizin, Belediyeye  telefon açtığında sorunuyla ilgilenilmesini, soru sorduğunda cevap almayı, muhatap bulmayı,  bir sıkıntısını ilettiğinde çözülmesini, kısa vadede çözülmezse bile en azından ilgilenilerek bir müşteri gibi kendisinin memnun edilmesini  arzu ediyor. Artık dijital altyapılar kurarak günümüzde bunları hızlı ve etkili bir şekilde yapmak çok kolay. Yeterki bakış açınız çözüm odaklı olsun. Biz liyakatli kadrolarımızla bunu sağlayacağız.”  
 
“KAMUSAL HARCAMALAR VERİMLİLİKLE KULLANILACAK”
“Gönül Belediyeciliğinin, Sosyal Belediyeciliğin nasıl yapılacağını, etik ilkelerimizi nasıl uygulayacağımızı göstereceğiz. Sakarya’yı insanlarımızın umutlarını gerçekleştirebildiği, özgürlük, refah ve keyif içinde hayatlarını sürdürebildiği, yaşadığı yerle gurur duyduğu ve kendini orada güvende hissettiği  örnek bir Büyükşehir yapmaya adayız. Kamusal harcamaları verimlilikle kullanmayı sağlayacak, sağlık, eğitim, kültür gibi faaliyetlere yönlendirecek,  istihdam sorununun çözümüne yönelik politikalar uygulayacak, muhtaç durumda bulunanları koruyacak, sosyal adaletin tesis edilmesini gerçekleştireceğiz. Şeffaf ve hesap veren bir yönetim anlayışımız olacak. İhaleleri şeffaf bir şekilde kameralar altında yapacağız. ”ifadelerini kullandı.  

Son Haberler