Salı, Eylül 10, 2024

‘Önümüzdeki 2022 yılında, çok üretip çok çalıştığımız bir yıl daha olacak’

SAKARYA – İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Lütfi Arslan “Personel’den Yetenek’e İnsanın Yönetimi” programını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

MÜSİAD Sakarya Şubesi’nde gerçekleştirilen program Buhara Camii Görevlisi Muharrem İbrahim Özer’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu açılış ve selamlama konuşmasını gerçekleştirdi.

ÇOK ÇALIŞTIĞIMIZ BİR YIL OLDU.

Konuşmasına, VİZYONER21 etkinliğiyle başlayan Filizfidanoğlu;

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve “Bir kişiyi değiştirmek için gerekli olan onun farkındalığını değiştirmektir” fikrinden yola çıkarak “Fark ET” diyen MÜSİAD Vizyoner 2021’i alnımızın akıyla gerçekleştirdik.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenenlenen etkinliğimiz, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve MÜSİAD Vizyoner 21 İcra Kurulu Başkanı Erkan Gül’ün açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, “Dijitali Fark Et”, “İklimi Fark Et”, “Girişimi Fark Et”, “Dönüşümü Fark Et” ana başlıklarıyla gerçekleşti ve birçok ünlü isimi başarı öyküleriyle ağırladı. Prof. Dr. Temel Kotil ‘den Prof. Dr. Kemal Sayar’a, Prof. Dr. Sadettin Ökten’den Steven Young’a kadar Türkiye ve dünyadan çok önemli konukları ağırladık. Misafirlerimize unutulmaz bir program yaşatmamıza vesile olan MÜSİAD Vizyoner21 ekibine buradan teşekkür ediyorum.

Filizfidanoğlu konuşmasının devamında,

“Şeyh Edebali’nin dediğin gibi, “Ey oğul, insanı yaşat ki, devlet yaşasın”

sözünden yola çıkarak, biz her ne kadar, işlerimize, üretimimize, yaptığımız çalışmalara bir bütçe ayırıyorsak, bu bütçenin bir fazlasını da insanın yetişmesini ayırmalıyız. İnsanın yetişmesi için yatırımlar yapmalıyız. Bu kesinlikle elzemdir. Beyin göçünü önlemek için çalışmalıyız bu bağlamda ahlaklı, nitelikli, vatanını milletini seven insanların yetişmesine vesile olmalıyız.  Bizim en büyük yatırımımız budur, bu olacaktır.” dedi.

Gelecek yıl çalışmalarıyla ilgili mesaj veren Filizfidanoğlu;
Geçen hafta sonunda gerçekleştirdiğimiz kampta Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte 2022 Planlama Toplantısı’nı gerçekleştirerek geçmiş yılı değerlendirdiğimiz ve gelecek yılı planladığımız toplantıda fikir alışverişlerinde bulunduk.

“ Önümüzdeki 2022 yılında, çok üretip çok çalıştığımız bir yıl daha olacak ” dedi.
MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ardından gecenin konuğu İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Lütfi Arslan’a bıraktı.

UYANIN, ARTIK RÜYA VAKTİDİR.
Konuşmasına  “ Bizim bir rüyamız var. ”  diyerek başlayan Arslan;
“Bizim bir rüyamız var. Daha doğrusu her birimiz kadar biricik ve özel rüyalarımız var. Biz rüyası olan GENÇ’leriz. Herkes uyurken rüya görür, biz rüyamızı uyanıkken görmeye ahdettik. Yeryüzünün varisi olacak salihlerin başrolde olduğu, dünyanın hakkındaki murada uygun tanzim edildiği, insanın can dostunu dost, hakiki düşmanını düşman bildiği bu rüya hepimiz kadar gerçek, erişip de gerçekleştirmek zorunda olduğumuz potansiyelimiz kadar mümkün ve muhtemeldir. Biz rüyamız olmadan yaşayamayacağımızı düşünüyoruz. Bu sayımızda oturduk, GENÇ’in yazarları olarak her birimiz kadar renkli rüyalarımızı yazdık. Sizin de rüyanız olsun diye. Rüyamızı bilelim, rüyamızla bilinelim ve rüyamızla bitmeyecek bir hayata uyanalım diye, haydi buyurun…” dedi.

Şimdi sıra bizdedir.

“Biz bir zamanlar rüya idik. Bizi rüyası olarak tasarlayanlar, bismillah çekip de hayatın üzerine yürümeseler ne şu topraklar, ne şu ezan sesleri ve ne de şu kimliğimiz olacaktı. Şimdi sıra bizdedir. Uyanıp rüya görme vaktimiz gelmiştir. Biz zor zamanlarda hayatın gailesine yenilenlerin değil, hayatı rüyasına uyduranların çocuklarıyız. Biz rüya görmezsek olmaz. Rüyamız, boyumuzu, cüssemizi, çapımızı aşmazsa olmaz. Rüyamız hayatın gerçekçiliği ile alay etmezse olmaz. Adı üstünde rüyadır bu. Hayatın üstündedir. Hayatın akışından farklıdır. Oranın gerçekliği ile yaşanan arasında fark vardır. O fark işte bizi diri kılacak farktır. O farkı arayıp bulmak, hayat ile ideal arasındaki farkı bulmaktır.” dedi.

Program eğitim sistemi, yönetim sistemi, beyin göçü gibi birçok başlıkta soru-cevap şeklinde devam etti. 

Davetlilere hediye edilen kitapları imzalayan ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona eren program,  MÜSİAD Sakarya Üyelerinin ve Sakarya halkının büyük ilgisiyle takip edildi.

Son Haberler