Sapanca’ da Kar Küreme ve Tuzlama Çalışmaları Devam Ediyor

Sapanca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler karla mücadele kapsamında kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Haftasonu başlayan kar yağışı ile birlikte vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Sapanca Belediyesi karla mücadele ekipleri de teyakkuza geçti. İlçe’nin yüksek kesimlerinde etkisini hissettiren kar yağışı ile birlikte küreme ve tuzlama araçları yollara müdahale etti.  Sapanca Belediyesi Fen İşleri Müdür’ü Fikri Ayanoğlu; “ Ekiplerimizle birlikte karın etkisini göstermeye başladığı andan itibaren kar küreme ve tuzlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yoğun yağan karın trafik akışını ve vatandaşlarımızın ulaşım zorluğu yaşamaması için ana arterleri, mahalleleri ve köy yollarını kardan temizleyip tuzlama çalışması yaparak ulaşımın sağlıklı ve güvenli olması sağlıyoruz” diye belirtti.

Olası buzlanma ve don olayları için vatandaşlara uyarıda bulunan belediye yetkilileri zorunlu değillerse toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, sürücülerin ise kar lastiksiz ve zincirsiz araçla yola çıkmamaları konusunda ricada bulundu.

Son Haberler