SAÜ Rektörü Savaşan Pakistanlı Öğrencilerle Maç Yaptı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, geçtiğimiz hafta sonu üniversitenin merkez kampüsünde Pakistanlı öğrencilerin kriket oyununa katıldı.

Hafta sonu birtakım incelemelerde bulunmak üzere kampüsü gezen Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, helikopter pistinde Pakistan’ın milli sporu olan kriket oyununu oynayan öğrencileri izledi. Bir süre sonra öğrencilerin daveti üzerine oyuna da katılan Prof. Dr. Fatih Savaşan öğrencilerle maç yaptı.

Oyundan sonra öğrencilerin görüş ve önerilerini dinleyen Rektör Savaşan, Pakistanlı öğrencilerden ülkeleri hakkında bilgi aldı.

Sahadaki Pakistanlı öğrenciler, Rektör Savaşan’ın oynadıkları oyuna dâhil olmasına çok şaşırdıklarını ve mutlu olduklarını belirttiler. Öğrencilerden Muhammed Huzeyfe , “Her şey çok spontane gelişti. Biz oynarken rektörümüz yanımıza gelip kriketin nasıl oynandığını sordu. Biz de kuralları gösterdik ve oynamaya başladık. Hocamızın bu davranışı bizi çok mutlu etti” dedi.

Oyundaki bir başka öğrenci olan Kâşif Muhammet ise, “Kendisinin bizimle oynaması üzerine etrafımızdaki insanların ilgisi de bize yöneldi, video çekenler oldu. Uzun zamandır aklımızda bir kriket takımı kurmak ve diğer üniversiteler ile kriket maçları düzenlemek vardı. Umuyoruz ki bu güzel etkileşim, üniversitemizde bir kriket takımının kurulmasına vesile olur” dedi.

Son Haberler