SAÜ Uluslararası Ofiste Hedefler Belirlendi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Uluslararası Ofis’in Kasım ayı faaliyetlerinin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Uluslararası Ofis’in politika ve misyon odaklı hedeflerinin konuşulduğu toplantıya; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Emrah Doğan, Uluslararası Ofis Koordinatörü Dr. Tuba Tatar ve Öğr. Gör. Abdullah Nalbantoğlu katıldı.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Özer Köseoğlu son yıllarda önemi giderek artan ORHUN Değişim programından bahsetti. Programa katılım sağlamak için gerekli adımların atıldığını belirten Prof. Dr. Köseoğlu en kısa zamanda programdan faydalanan öğrencilere ev sahipliği yapmak istediklerini bildirdi. Prof. Dr. Köseoğlu, ORHUN değişim programı ile Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Macaristan’a eğitim hareketliliği gerçekleştirilebileceğini aktardı.

Toplantıda tam zamanlı ve dönemlik uluslararası öğrenci sayısının artırılması, nitelikli uluslararası öğretim üyelerinin kısa süreli ziyaretleri ile tam zamanlı ve yarı zamanlı istihdamının sağlanması, uluslararası proje sayısı ve proje fon miktarının yükseltilmesi gibi konularda hedefler belirlendi.

SAÜ Uluslararası Ofis ayrıca her 3 ayda bir yayımlanacak bültenle tam zamanlı uluslararası öğrencilerle tekrar bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlıyor. Toplantıda akademisyenlere yönelik uygulanan English Table uygulamasının Erasmus’tan faydalanacak öğrenciler için de hayata geçirileceği müjdesi verilirken, Türkçe Masası’nda uluslararası öğrencilere Türkçe pratik yapma imkânı sunulacağı bilgisi verildi.

Son Haberler