Sel baskınlarına menfezli önlem

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Bayraktepe Mahallesinde sel baskınlarının önüne geçilmesi adına kapalı menfez hattı ile Uludere giriş çıkışında yol genişletme çalışması başladığını söyledi.

KAPALI MENFEZ YAPILIYOR

Bayraktepe Mahallesi 7148 numaralı sokakta bulunan 55 metre uzunluğundaki açık yağmur suyu kanalına 1 metre genişliğinde ve 80 cm yüksekliğinde kapalı menfez hattı imalatı yapıldığını anlatan Başkan Turgut Babaoğlu, “ Aşırı yağışlarda meydana gelen sel baskını ve taşkınlar sonrasında bu bölgede özellikle bir çalışma yapılması talimatını verdim. Ekiplerimiz bir proje hazırladı ve gerekli incelemeleri yaptıktan sonra düğmeye bastık. Kapalı menfez hattıyla birlikte çalışmanın geçtiği tüm alanlarda gerekli çevre düzenlemeleri de yapılacak” dedi. Çalışmaların yapıldığı alanda evleri bulunan vatandaşlar Başkan Babaoğlu’na teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

ULUDERE GİRİŞİNE ÇEKİ DÜZEN

Daha sonra ekipler tarafından Bayraktepe Mahallesi Atatürk Bulvarı ile Muhsin Yazıcıoğlu caddesinin bağlantı noktasında yapılan yol genişletme çalışmalarını takip eden Başkan Babaoğlu, “Uludere’nin giriş ve çıkışı olan bu bölgede vatandaşlarımızla istişare yaparak 70 metre uzunluğundaki duvarlar ve  2 adet müştemilat yıkımı gerçekleştirildi. Yapılan kavşak genişleme çalışması ardından yıkılan duvarların yenisi ekiplerimiz tarafından yapılıyor. Yol genişlemesi burada trafiğe büyük oranda nefes aldırırken, ulaşımda ortaya çıkan kalite vatandaşımızı memnun etti. Bölge esnafımızda burada yapılan çalışmalardan dolayı mutlu. Hayırlı olsun” diye konuştu. 

Son Haberler