“Topluluklar öğrencileri geleceğe hazırlıyor”

Sakarya Üniversitesi öğrencileri, topluluklar aracılığıyla gelecekteki sosyal hayata hazırlanıyor. Öğrencilere akademik eğitimin haricinde hayatı öğreten öğrenci toplulukları hakkında üniversitemizin Kültür Şube Müdürü Abdurrahman Şafak ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

Sakarya Üniversitesi, bünyesinde 171 adet öğrenci topluluğu barındırıyor. Öğrencileri iş hayatına da hazırlayan topluluklara katılımlar topluluğun başkanları ile iletişime geçerek ya da toplulukların sosyal medya sayfalarını takip ederek yapılıyor. En çok tercih edilen toplulukların başında ise Teknofest’e katılan teknoloji topluluklarıyla ile motor kulüpleri geliyor.

Üniversite’nin gençlerin kendi iradeleriyle karar verip kendi eğitim ortamlarını oluşturdukları bir süreç olduğunu söyleyen Sakarya Üniversitesi Kültür Şube Müdürü Abdurrahman Şafak, “Üniversite, insanın meslek hayatından önceki son evresidir ve gerçek hayata burada hazırlanır. Kendi adına kararlar alır ve uygulama fırsatları bulur” dedi.

Üniversite evresinin her insan insan için çok değerli olduğunun altını çizen Şafak, “Belki de birçok öğrenci ilk defa kendi özgür iradesi ile bir karar alarak kendisini bir öğrenci topluluğunun içinde bulur. Ve bulunduğu topluluğun güçlenmesi ve gelişmesi için çalışır zannetsek de aslında kendisini güçlendirir ve büyütür ve hayata hazır hale getirmeye çalışır. Bu anlam da öğrenci toplulukları çok kıymetlidir.’’ ifadelerini kullandı.

“Sosyal hayata katkı sağlıyor”

Abdurrahman Şafak, toplulukların öğrencilerin sosyal hayatına katkıda bulunduğunu söyleyerek, “Artık öğrenciliğinin yanı sıra kişisel gelişimini ve sosyal gelişimini de birlikte yapabileceği bir organizasyonun içinde yer almak büyük bir fırsattır. Birlikte hareket etmek, organizasyonlar yapmak, topluluk içinde kendisini ifade edebilmek, en az iyi bir öğrencilik kadar kıymetlidir. İlgi alanlarında beceri ve kabiliyetlerini göstermelerine mükemmel bir fırsattır. İş hayatlarının yanı sıra sosyal hayatlarının da olacağını fark etmelerine bir fırsattır. Bence en az öğrencilik kadar kıymetlidir. Rektörümüzün sık kullandığı bir tabir ile bitireyim; ‘Sürekli ders çalışan, bütün vaktini kütüphanede geçiren öğrenci iyi bir üniversite öğrencisi değildir.’ der.” şeklinde konuştu.

“Topluluklar öğrencileri geleceğe hazırlıyor”

İnsanın sosyal bir varlık olduğunu ve bu gibi fırsatları değerlendiren öğrencilerin iş hayatında daha aktif olabileceğini belirten Şafak, “Cemiyet içerisinde en saygın bireyler toplumun kabullenmekte zorlanmadığı sosyal bireylerdir. Oturduğu apartmanda, yaşadığı sokakta, çalıştığı iş yerinde, gönüllü olduğu sivil toplum kuruluşlarında hep bir adım önde oldukları aşikâr bir sonuçtur. İnsanlarla ilişki kurmakta zorlanmayan, bulundukları ortamı şekillendiren, başarılı ve aktif bireyler olarak hayatlarını devam ettirmeleri çok mümkündür.’’ ifadelerini kullanarak Sakarya Üniversitesin mezunlarına, mezuniyet transkriptinin yanında bir de ‘sosyal transkript’ vererek iş ve meslek hayatlarına bir katkı sunmak ve sonraki hayatlarında sosyal yaşamlarını devam ettirebilmelerini sağlamak adına belgelendirdiğini de ifadelerine ekledi.

Son Haberler