Turgut Babaoğlu 2021 yılında yapılanları anlattı

Geride kalan 2021 yılını değerlendirerek bir yılda yapılan hizmetleri tek tek anlatan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Bir takvim yılını daha geride bırakırken, yeni yılda aziz milletimize sağlık, huzur ve bereket dolu bir yıl diliyorum. Hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı arttırarak durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Tempomuz artacak, Hendek’e daha çok hizmet yağacak” dedi.

SALGIN VE EKONOMİ

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, geride bıraktığımız 2021 yılını değerlendirirken 2022 yılı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Zor bir yılın daha geride kaldığını ifade eden Başkan Babaoğlu, “Salgınla gelen tam kapanma ve diğer tedbirler, aşılama çalışmaları ve gösterilen mücadele ile kaybettiklerimiz asla unutulmayacak.  Devletimiz tarafından sağlık alanında başlatılan seferberlik sonucu yerli ve milli kovid aşımız TURKOVAC’ın seri üretimine başlandı. Yüzde yüz yerli ve milli aşımızın ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm bilim insanlarımızı tebrik ediyorum. Ülkemizin salgın nedeniyle gösterdiği kararlı mücadele halen devam ederken, milletimize zor günler yaşatan ekonomik sorunlarında üstesinden gelinecektir. Türk Devleti güçlü ve büyük bir devlettir. Yakın tarihimiz ve binlerce yıllık tarihimiz dosta düşmana şunu göstermektedir. Türk devleti ve asil milleti yaşadığı her sıkıntının, başına gelen her badirenin üstesinden gelmesini bilmiştir. Aziz milletimiz yine refah dolu günlerine kısa sürede kavuşacaktır. Milli ve manevi birlik duygusuyla hareket ederek kenetlenirsek aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur” diye konuştu. Başkan Babaoğlu konuşmasının devamında 2021 yılının verilerini tek tek paylaştı. 

2021 YILINDA HENDEK

“Yenimahalle’de yılların en büyük sorununu tarihe gömerek alt yapı sorununa neşteri vurduk. Çok zor bir yatırımı hayata geçirdik. Yerin altına 5,7 kilometre uzunluğunda hat ördük. Şimdi sıra üst yapıda. Tarım Fuarıyla, Çocuk Şenliğiyle ve diğer sosyal-kültürel etkinliklerle fark yarattık. Sporun her alanında başarılı çalışmalara imza atarken Hendeksporumuzun TFF 3.lige yükselmesiyle büyük sevinç yaşadık. Yine 1954 Hendekspor Hentbol takımımız Türkiye Erkekler Hentbol 2.ligine yükselerek sevincimizi katladı. Ankara başta olmak üzere yurt içi ve dışı temaslarımızı sıklaştırıp Hendek için bunu kazanca dönüştürmenin önünü açtık. 2021 yılında 11 ihale yaptık ve şeffaflıktan taviz vermeden yolumuza devam ettik. İhalelerimizi ve meclislerimizi vatandaşımıza açtık. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz bünyesinde denetim ve kontroller başta olmak üzere 8222 ayrı işlem yapıldı.  Zabıta Müdürlüğümüz şehrin genelinde 8387 defa denetim, inceleme, işlem ve kontrol yaparken, Ruhsat Denetim Müdürlüğümüz tarafından 8091 ayrı işlem gerçekleştirildi.  Vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştıracak kurum içi teknolojik alt yapımızı güçlendirerek e-belediye hizmetleri geliştirildi ayrıca Türkiye’de bir ilk olarak mecliste interaktif oylamaya geçildi.

PROJELER-YATIRIMLAR-HİZMETLER

Çalışanlarımıza yönelik önemli kazanımlar elde eden sözleşmelere imza atarken hizmet içi eğitimleri başlattık. Afetin vurduğu mahallelerimizle birlikte, 91 mahallemizde hizmet seferberliğimize devam ettik. Şantiyemizi, yemek üretim tesisimizi ve araç parkurumuzu güçlendirmeye devam ederken, 20 derslikli Fen Lisesinin müjdesini verdik. Bilimsel Araştırma Merkezi ve kütüphane projemizi Nitelikli İstihdam Merkezi binasına dahil ederek çalışmalarına başladık. Bu arada faaliyetlerine devam eden Bel-İş aracılığıyla 2197 vatandaşımızı iş sahibi olmaları için işçi talebinde bulunan fabrikalara yönlendirdik.  Salgın nedeniyle esnafımıza ve tüm vatandaşlarımıza destek verirken 194 öğrencimize tablet hediye ettik. Tarımsal faaliyetler devam ederken fidan dikim hedefimize ulaştık. Atık Getirme Merkezi projesini bu yıl içinde başlattık. Yılın son günlerinde onaylanan bisiklet yolları projemiz Hendek için ayrı bir güzelliğin başlangıcı oldu.

MAHALLELERE HİZMET YAĞDI

Bu yıl içinde 10 km uzunluğunda yeni yol açarken, 7 km. uzunluğunda asfalt yol ve 7,6 km uzunluğunda yağmur suyu kanalı(Yenimahalle dışı) yaptık.  38 km uzunluğunda açık yağmur suyu kanalında, 3303 metrekarelik kilitli parke alanında ve 169 bin 330 km uzunluğunda yolda bakım işlemi yapıldı. 80 bin metrekarelik kilitli parke yol yapılırken,  61 km uzunluğunda yola malzeme serim işlemi yapıldı. 13 metruk binanın yıkım işlemi gerçekleşirken, 3765 metrekarelik alanda yaya yolu inşa edildi.

ENGELLİYE ÖZEL İLGİ VE SOSYAL DESTEKLER

Belediyemiz beyaz masaya yapılan 2225 adet talep ve isteğin yüzde 78’i çözüme kavuştu. 5592 adet farklı noktada dezenfekte yapılırken, 1453 ailemize hoş geldin bebek çantası teslim edildi. 2482 kişiye sıcak aş ve 1236 ailemize gıda desteği sunarken, 249 aileye giyecek/eşya yardımı yapıldı. 189 akülü engelli aracı bakımı yapılırken, 190 engelli vatandaşımıza ve hanemize oksijen tüpü, yürüteç, koltuk değneği, motorlu yatak hizmet verdik. 2 akülü araç ve 43 tekerlikle sandalye desteği ile engelli kardeşlerimizin yanında olduk. 186 engelli ve 220 hasta vatandaşımızı çeşitli hastanelere ulaştırdık. Ülkemizde yaşanan sel, deprem ve yangın felaketlerinde Hendek olarak tüm gücümüzle devletimizin ve milletimizin yanında yer aldık, almaya da devam edeceğiz. Ayrıca Kent Konseyi kuruldu ve çalışmalarına başladı.

DEVAM EDENLER VE HEDEFLER

Alparslan Türkeş Parkı ve 112 acil ile Köprübaşı Park tamamlanarak hizmete alındı. Vatandaşlarımızın sağlığı adına Sağlık Müdürlüğüne geçici tahsisi yaptığımız içerisinde Kadın Aile ve Toplum Sağlığı Merkezimizin olduğu HAKOM tamamlandı. İçinde Bilimsel Araştırma Merkezimiz ve kütüphane bulunan Nitelikli İstihdam Merkezimiz de Sakarya Valiliğimizin de destekleri ile 2022 yılında bitecek. Spor alanında Hendek’e çok büyük katkılar sunacak olan Süleyman Seba Spor Kompleksinin 2.etabının da temelini atacağız. Diğer yandan ulaşım eylem planı ve 500 araç kapasitesine ulaşan otopark projeleri kesintisiz devam edecek. 2022 yılında toplu konut ve Kentsel dönüşümde çalışmalarımız hızla devam edecek. Son bir yılda sokak hayvanları için başlattığımız özel çalışmalarımızı da arttırarak hayvan barınağımızı güçlendirdik. Yeni müjdeler yolda. Sıfır atık hedefimiz kapsamında atık getirme merkezleri kurmaya başladık. Sayıları artacak ve Alo Atık Hattı hizmete alınacak.

FEN LİSESİ VE DİĞERLERİ

Fen Lisesinin seneye öğrenci alımına başlaması için gerekli adımları atarak Hendek’in hayalini hayata geçireceğiz. Beylice Lojmanı, muhtarlık binaları, S.S.Kalayık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifiyle peynir üretim tesisi ve Yusuf Ziya Cami yanında bulunan belediyeye ait araziye 3 sınıftan oluşan Kuran Kursu inşa ediyoruz. Çocuk Dostu Sokak projeleri, Soğuksu Kültür Evi ve Şeyh İzzettin İsmail Türbesi restorasyonu yapılacak. Sosyal belediyecilikte, kültürde ve imarda sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Her toplantıda tek tek anlattığım gibi toplamda 43 projeden 13’ü orta vadeli, 9’u kısa vadeli, 3’ü uzun vadeli olmak üzere 13 projeyi hizmete aldık. Öte yandan vaatlerimiz haricinde de bu zamana kadar 18 proje hazırladık 12’sini hizmete aldık. Söz verdik yapıyoruz, hem de fazlasıyla.

ENERJİMİZ HENDEK İÇİN

Bizlere boş zaman harcatmaya, Cumhur İttifakına darbe vurmaya çalışanlara, hesap yapan sinsi tezgahçılara ve fitne çetelerine fırsat vermeyeceğiz. Dikleşmeden dik durmaya Hendek için çalışmaya, enerjimizi Hendek için harcamaya devam edeceğiz. 2022 yılı başta ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olsun. Geride kalan yılın ardından güzel bir yıl bizimle olsun. Aziz Milletimizin sağlık, huzur ve refaha kavuştuğu bereket dolu bir yıl temenni ediyorum. Milletçe olumsuzlukların geride kaldığı yatırım ve hizmetlerin arttığı dolu dolu bir yıl olsun. Atılım yılı olmasını beklediğimiz 2022 yılında Hendek’e daha çok eser kazandırıp son 33 ayda alt yapısını hazırlayıp çalışmalarını başlattığımız birçok projeyi tek tek hayata geçirmeye başlatmak istiyoruz. Her zaman yeni hedeflerle yeni umutlara düşüncesinden vazgeçmeden Hendek için durmadan çalışmaya, bugünü dünden daha güzel hale getirmeye devam edeceğiz.

Son Haberler