VAM Eğitimleri Devam Ediyor

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen eylül ayında kurulan Veri Bilimi ve Öğrenme Analitiği Merkezi (VAM) ile Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği arasında imzalanan protokol kapsamında eğitimler veriliyor.

VAM ekibinde görevli öğretmenlerle birlikte 40 yönetici ve öğretmenin katıldığı eğitimler, veri bilimi ve öğrenme analitiği araçları, veri madenciliği, istatistik, programlama dili vb. konularında, altmış saati teorik uygulama ve yirmi dört saati danışmanlık hizmeti olmak üzere toplam seksen dört saat olarak planlandı.

VAM eğitimleri sürecini başarıyla yürüten Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. İhsan Hakan Selvi ve Doç. Dr. Numan Çelebi, Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğündeki Veri Bilimi ve Öğrenme Analitiği Merkezini ziyaret etti.

İl genelinde, eğitimde kullanılan bilgi ve iletişim teknolojileriyle üretilen büyük verileri çeşitli yöntemlerle analiz etmek, eğitim içerisinde yer alan paydaşlar için anlamlı bilgilere dönüştürmek ve eğitim adına alınan tüm kararları veriye dayalı stratejiler hâline getirmek amacıyla kurulan VAM çalışmalarıyla ilgili düzenlenen istişare toplantısına İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Müdür Yardımcıları Pınar Bulut, Engin Kahraman ve VAM ekibi katıldı.

Son Haberler