Osman Şakar: SEDAŞ ve AGDAŞ’ın izlediği katı tutumlar biz işverenleri rahatsız ediyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında sektör, ekonomi ve şehirle ilgili görüş, öneri ve taleplerini dile getirdiler.

Toplantının devamında Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi gündem maddesinde söz alan 15. Meslek Komitesinden (Sağlık, Temizlik ve Kozmetik Ürünleri Ticareti) Meclis Üyesi Osman Şakar; ‘Her komitede ayrı ayrı sıkıntılar var. Arkadaşlar kesinlikle haklı çünkü aynı sıkıntıları yaşıyoruz’ dedi.

SATSO Meclis Üyesi Osman Şakar; ‘İşyerlerimizde sabit giderlerimiz olan faturalamızın, hizmet veren kurumları, özellikle SEDAŞ ve AGDAŞ’ın izlediği katı tutumları biz işverenleri rahatsız etmektedir. Fatura ödeme son günü daha geçer geçmez kapatma ekipleri gelip elektrik ve doğalgazı kapatıyorlar. İşyerinin faaliyeti durma noktasına geliyor. Bu kurumların tahsilat noktalarında ödeme şekline göre, ciddi komisyon almaları ayrıca bir gider yükü oluşturmaktadır.

Enflasyona bağlı olarak kiralara yapılan fahiş artışlarla ilgili ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Konut kiralarında azami %25 artışla sabit tutulurken, işyerlerinde böyle bir kısıtlama, böyle bir denge yok. Kira artış politikasının sadece konutlara değil, işyerlerine de bir düzenleme getirilmesini talep ediyoruz. Enflasyonun şiştiği, fiyatların başını alıp gittiği bir piyasada, onların da mağduriyetini gidermek için, kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor.

Asgari ücrete zam yapıldı. Hayırlı uğurlu olsun. Asgari ücret zammı açıklandıktan sonra piyasada ister istemez ürün ve hizmet fiyatlarına zamlar yapılıyor. İşçi kesimin maalesef aldığı zammı cebine koyamadan eriyor Dolayısıyla burada asgari ücrete yapılan zam, işçiye daha iyi bir yaşam maalesef standardı sağlayamıyor. Asgari ücrete yapılan zamlar, giderlerin ve masrafların altında eziliyor. Her 6 ayda bir asgari ücrete yapılan %35- %40 lik zamlarla işverene sigorta, vergi, genel gider yükü Böyle bir sistemin içindeki çözümsüzlük işçiyi mutlu etmez, işverene yük bindirmekten, enflasyonu şişirmekten, Türk parasının değerini düşürmekten başka bir şey değildir. İşte bu yüzden asgari ücrete zam yapılmasına karşıyım. Sanayiciyi, İşvereni, Esnafı, Çiftçiyi yani üreticiyi desteklemek lazım, üretim olmadan bu kısır döngüden kurtulamayız. Hiçbir sonuca varamayız. Burada sıkıntıları dile getiriyoruz. Asıl önemli olan kalıcı çözüm bulmak. Kalıcı çözüm bulunacaksa bizlere, işverene, istihdam sağlayana, düşen görev neyse yapmaya ve taşın altına elimizi koymaya hazırız’ dedi.

Son Haberler